Showbiz
0

Eminem nastupa na rođendanskom koncertu Nelsona Mandele

Sarajevo-x.com
Poznati američki reper Eminem trebao bi 19. jula nastupiti na svečanom koncertu povodom 90. rođendana poznatog humanitarca Nelsona Mandele, objavili su američki mediji.

Rock veteran iz kultne grupe Queen, Brian May uspio je nagovoriti Eminema da se priključi mnoštvu izvođača koji će nastupiti u Hyde Parku u Londonu, a u čast 90. rođendana bivšeg predsjednika Južnoafričke Republike.

Izvor blizak Eminemu je otkrio: "Brian je kontaktirao Eminemove menadžere, ali uopšte nije očekivao da će on ipak pristati. Bit će to eksplozivan nastup i odlična prilika da Eminem najavi svoj povratak na svjetsku muzičku scenu".

I dok je Mandela poznat po svom humanitarnom radu, Eminem je često svojim tekstovima uzrokovao kritike javnosti, jer tekstove njegovih pjesama mnogi smatraju nasilnim, homofobičnim i rasističkim.

Pjevačica Geri Halliwell je također otkrila kako priprema specijalnu poslasticu za slavljenika. "Moram stupiti u kontakt s njim. Možda ću mu poslati privatnu video poruku", kazala je članica ženske pop grupe Spice Girls.

Mandela je 1997. godine prvi put upoznao članice britanske pop grupe Spice Girls, na vrhuncu njihove slave, i to u njegovoj službenoj predsjedničkoj rezidenciji Mahlamba Nalopfu u Pretoriji (Južnoafrička Republika).

Osim Spice Girls i Eminema, na velikoj rođendanskoj proslavi u Londonu nastupit će Rolling Stones, U2, Queen, Jay-Z i Rihanna.