Ne želi nove operacije
0

Elizabeth Taylor se oprašta od svijeta

Sarajevo-x.com
Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor ne želi nove operacije uprkos ogromnom bolu s kojim se suočava i zbog kojeg je ove godine tri puta završila u bolnici, izvještavaju britanski mediji. 78-godišnja dvostruka dobitnica Oskara je navodno rekla porodici i prijateljima da se osjeća "preumornom i preslabom" da opet ide pod nož.

Taylor je sada gotovo stalno vezana za invalidska kolica, a u bolnici je bila više od 100 puta u proteklih 25 godina. Ima zamijenjena oba kuka i zbog operacija na leđima, dva puta je bila blizu smrti.

1997.godine imala je srčani i moždani napad nakon operacije tumora na mozgu i u jednom je momentu čak bila proglašena mrtvom, ali su je doktori uspjeli oživjeti.

Bolnički je tretirana i zbog prestanka rada srca, raka kože, osteoporoze, dijabetesa i dva puta zbog upale pluća.

Posljednji problem sa kojim se suočava je iskrivljena kičma zbog koje podnosi nevjerovatan bol.

Doktori su joj sada preporučili da ide na operaciju, ali izvor blizak ovoj zvijezdi kazao je za Sunday Express sljedeće:

"Ne želim reći da je odustala ali zasigurno ne želi više niti jednu operaciju. Ponekad ujutro trpi takav bol u vratu da je jedva u mogućnosti da podigne glavu".

"Provodi većinu vremena sjedeći u kolicima dok je njen muž naslonjen na rame. To je jedina pozicija u kojoj se imalo osjeća udobno", naveo je ovaj izvor.

Expressov izvor je također otkrio da je Taylorova postala toliko depresivna da je svoj 78. rođendan provela sama, jedino sam osoboljem njene kuće u Hollywoodu, kao društvom. Prijateljima je rekla da nije imala ništa da slavi.

Elizabeth Taylor je osvojila dva Oskara, i to jedan 1960.godine za film "Butterfield 8", a drugi 1968. godine za kultni uradak "Ko se boji Virdžinije Volf?".