Nasmijala se smrti u lice
0

Elizabeth Taylor kasnila 15 minuta na vlastitu sahranu

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Legendarna Elizabeth Taylor pokopana je na groblju Forest Lawn, nedaleko od Los Angelesa, dan nakon smrti, objavli su američki mediji.

Glumica Elizabeth Taylor preminula je u srijedu u bolnici u Los Angelesu u 79. godini života, od kongestivnog zastoja srca.

Sahrana glumice zlatnog doba Hollywooda održana je dan nakon njene smrti, a upravo prema njenim zahtjevima ceremonija je počela 15 minuta kasnije.

"Taylor je ostavila upute da sahrana počne barem 15 minuta kasnije, kako bi zakasnila na vlastitu sahranu", kazao je publicista legendarne glumice.

Elizabeth Taylor je pokopana na groblju na kojem je sahranjen i njen veliki prijatelj Michael Jackson. Mediji su prije toga nagađali da bi mogla biti sahranjena pored Richarda Burtona, svoje velike ljubavi i čovjeka za kojeg se udavala dva puta, a koji je sahranjen u Švicarskoj, međutim to se nije dogodilo.

Sahrana Elizabeth Taylor je bila privatna. Ceremonija je trajala sat vremena tokom kojih je recitovan "The Leaden Echo and the Golden Echo", britanskog pjesnika Gererda Manleya Hopkinsa, dok je Rhys, unuk Elizabethe, na trubi izveo "Amazing Grace".

"Kovčeg je bio zatvoren i prekriven gardenijama, ljubičicama, đurđevkom... Taylor je pokopana u Velikom mauzoleju, ispod mramornog Michelangelovog anđela", navodi se u saopćenju porodice, prenosi BBC.

Sahrani je prisustvovalo desetak članova porodice, a predvodio ju je rabin.

Odlaskom Elizabethe Taylor svijet je izgubio veliku glumicu i hrabru ženu koja je bila ikona 20. stoljeća.