Showbiz
0

Elizabeta II odlikovala Kylie Minogue

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Britanska kraljica Elizabeta II odlikovala je, u povodu Nove godine, australsku pjevačicu Kylie Minogue Redom Britanskog Carstva.

Kylie Minoque je karijeru započela kao glumica u australskoj televizijskoj seriji "Susjedi", a njezini prvi pjevački hitovi su pjesme "I Should Be So Lucky" i "Loco-motion" iz 1987. godine.

Potom su se nizale druge popularne pjesme kao što je "Can't Get You Out Of My Head" 2001. godine i veoma uspješan album "Body Language" 2003.

Prije dvije godine bila je primorana prekinuti svjetsku turneju zbog raka dojke od kojeg se uspješno oporavila.

"Veoma sam iznenađena i počastvovana ovim priznanjem koje dolazi od britanske kraljice. Uzbuđena sam što sam uvažena u Ujedinjenom Kraljevstvu, koje je u svakom slučaju moj drugi dom", izjavila je Minoque u Melbourneu gdje provodi božićne i novogodišnje praznike.

"U protekloj godini osjetila sam toliko ljubavi i podrške prilikom moga povratka na scenu. Opraštam se od 2007. godine s velikom zahvalnošću i potpunom radošću i s velikim nestrpljenjem očekujem šta će mi donijeti nastupajuća godina", kazala je pjevačica.

Za iduću godinu, kako prenose agencije, najavljuje evropsku turneju koja bi trebala početi 6. maja u Parizu, a završiti 27. jula u Londonu.