Showbiz
339

Eleonora Perugini je Italijanka čije srce kuca za Miralema Pjanića i BiH

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Bosanskohercegovački reprezentativci svojim igrama u klubovima osvojili su simpatije brojnih fanova, a jedan od njih je sigurno i Miralem Pjanić, koji je za 19-godišnju Italijanku Eleonoru Perugini najbolji igrač na svijetu.

Eleonora je Italijanka koja živi u Rimu, ali njeno srce od dolaska Miralema Pjanića u Romu kuca samo za Bosnu i Hercegovinu.

Prvi put je za našu reprezentaciju čula kada je Pjanić počeo igrati za rimsku Vučicu i od tada ga je počela poštovati kao igrača i kao osobu, kako u Romi, tako i u nacionalnom timu.

"Za Miralema Pjanića sam čula prije tri godine i od tada mi je on najbolji igrač i razlog što sam zavoljela nogomet. Kada sam ga vidjela prvi put zaljubila sam se u njegove vještine koje pokazuje na terenu. On me jednostavno čini sretnom. Mislim da će ljubav prema njemu trajati zauvijek. Često mu pišem pisma kako bih mu rekla kako se osjećam dok igra ili šta mislim o njemu kao osobi, ali uz pisma često pošaljem i neki poklon", kazala je Eleonora za Klix.ba.

Pjanića je upoznala 27. aprila 2013. godine, ali prvi zajednički susret sa njim je imala 1. novembra 2013. godine u Trigoriji, trening centru Rome.

"Nekada ga ispraćam i na aerodromima kada idu na gostovanja, ali svaki susret s njim, bilo gdje, je poseban. Jednostavno, on je najbolji", dodala je ova djevojka.

Pored toga što je veliki Pjanićev fan, zavoljela je i našu nogometnu reprezentaciju u tolikoj mjeri da je svoju sobu, pored zajedničkih fotografija sa Pjanićem, ukrasila i šalovima, zastavama i dresovima bh. reprezentacije. Jedan od dresova koji krasi njenu sobu je i Pjanićev dres sa Svjetskog prvenstva odigranog u Brazilu.

"Dres reprezentacije Bosne i Hercegovine sa Svjetskog prvenstva dobila sam od Pjanića na poklon i moram reći da sam bila zaista sretna. Kada sam ga prije dva mjeseca pitala da mi donese dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, nisam ni očekivala da će se to i dogoditi. Poseban poklon sam dobila za rođendan, uz Pjanićevu poruku 'Hvala ti za sve', što me učinilo najsretnijom djevojkom na svijetu", izjavila je Perugini.

Eleonoru je privukla i historija naše države, koja je bila veoma burna. Prošle godine je pisala esej o temi "Bosna i Hercegovina - od Balkanskog rata do Miralema Pjanića".

"Kada bi Bosna i Hercegovina igrala protiv Italije, ja bih navijala za Bosnu. Moje srce je bosansko, vezana sam za tu zemlju i osjećam se ponosno zbog Pjanića, ali i ostalih igrača, njihovog uspjeha i svega što su nastavili raditi za svoj nacionalni tim", zaključila je Eleonora u razgovoru za Klix.ba.