Sarajevo-x.com
0

EKSKLUZIVNO / Ekskluzivne fotografije Angeline Jolie i Brada Pitta u BiH!

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Sarajevo-x.com vam donosi ekskluzivne fotografije najpoznatijeg hollywoodskog para Angeline Jolie i Brada Pitta, koji od jučer borave u Sarajevu i Bosni Hercegovini. Fotografije su snimljene danas oko podneva prilikom njihove posjete Goraždu i okolini.

Nakon odlaska iz Goražda posjetili su Međeđu kod Višegrada, pretpostavljalo se da je njihovo sljedeće odredište Srebrenica. Četiri fotografije iz Međeđe djelo su našeg kolege Zorana Maksimovića, novinara portala Višegrad24.info.

U goraždanskom naselju Splavište, u kojem se nalazi kamp sa raseljenim osobama, holivudski par se zadržao oko pola sata. U ovom naselju, koje je bilo blokirano, bh. režiser Ahmed Imamović snima film o Srebrenici.

Na odlasku iz Goražda za glumačkim parom nastala je prava potjera. U koloni su bila tri Jeepa UNHCR-a, a Jolie i Pitt nalazili su se u drugom. Sjedili su na zadnjem sjedištu, a stakla na vozilima nisu bila zatamnjena.

"Tri auta, od čega dvije novinarske ekipe, krenula su u potjeru za njima. Potom je vozilo u kojem su se nalazili Jolie i Pitt prešlo na prvo mjesto, a druga dva su usporila u mjestu Kopači, sa ciljem da se riješe vozila koja ih prate", rekao je za Sarajevo-x.com očevidac Orhan Čohodar.

Brad Pitt je u centru Goražda u jednoj parfimeriji zbunio prodavačicu ušavši i tražeći parfem Armani Code.

"Nisam uopšte shvatila da je to on, dok nije izašao iz radnje", rekla je uzbuđena prodavačica za naš portal.

Iako je bilo najavljeno da će par Pitt-Jolie danas posjetiti Srebrenicu, odnosno Memorijalni centar u Potočarima, to se ipak nije desilo.

Sarajevo-x.com saznaje da se u Potočarima skupila velika grupa ljudi, uključujući mnoge novinarske ekipe, koja je slavni glumački par trebala dočekati prilikom posjete.

Umjesto u Potočare, Jolie i Pitt su se vratili u Sarajevo te otišli u zgradu Evropske unije na Skenderiji na ručak. Prema izvještaju reportera Sarajevo-x.com sa mjesta događaja, oboje su se krili od fotoaparata i kamera.

Angelina je navodno na glavu stavila maramu kako bi se skrila, dok se Brad sagnuo na zadnjem sjedištu da izbjegne objektive fotoaparata i kamera.