Brzo se navikava na običaje
0

Džeko jeo u slavnom restoranu San Carlo

Sarajevo-x.com
Upravo ste potpisali ugovor vrijedan 27 miliona funti s Manchester Cityjem i novi ste u gradu. Gdje bi Edin Džeko mogao provesti prvu noć u Manchesteru? Svakako, u slavnom talijanskom restoranu San Carlo, piše list Manchester Evening News.
Naravno, Džeko je prvi izlazak i imao tu, bio je sretan i raspoložen. Razgovarao je s navijačima, pozirao za fotografiju i dijelio autograme. San Carlo je vrlo ugledni restoran, a bije ih glas da su najprometniji i s najvećom zaradom kad je riječ o restoranima izvan Londona. Tu se Cityjev menadžer Roberto Mancini osjeća kao kod kuće još otkad je sletio na Ostrvo, tu je proslavio Božić i imao je tradicionalnu talijansku svečanu večeru uz veliku grupu svojih prijatelja i članova porodice.

Tu jede i Džekin novi saigrač, Mario Balotelli, koji je "poseban klijent". Mario je i proteklog vikenda dolazio tu, a izašao je sa svojim omiljenim jelima zamotanim u vrećicu. Osoblje restorana za igrače iz Premierlige priprema specijalna jela, kako im ne bi s vremenom dosadilo da dolaze kod njih svaki dan.

Marcello Distefano, direktor grupe San Carlo, je rekao kako su njihov restoran uvijek posjećivali nogometaši i uživali u dobroj hrani. Ipak, napominje Distefano, njihovi klijenti nisu samo nogometaši:

"Oduševljeni smo time što imamo najuspješniji restoran izvan Londona. To je mjesto za svakog ko cijeni dobru hranu i dobru atmosferu", rekao je on.