Jurio 160 km/h
0

Drenthe šest puta prošao kroz crveno i vrijeđao policajce

Totalsport
Royston Drenthe, nogometaš Real Madrida na posudbi u Herculesu, umalo je u ranim jutarnjim satima prošlog četvrtka završio u zatvoru zbog divlje vožnje i šest prolazaka kroz crveno svjetlo na semaforu.

Holandski veznjak jurio je ulicama Alicantea brzinom od 160 kilometara na sat, a pritom mu crvena svjetla na semaforima nisu značila baš ništa. Zapazila ga je i policijska patrola koja je krenula za njim, a uhvatila ga je tek kad se sam zaustavio pred bolnicom.

Uzrujani Drenthe im je rekao kako je jurio jer je vozio prijatelja koji umire. Policajci su zatražili objašnjenje od ljekara, ali oni su utvrdili da je “prijatelj na samrti” zapravo “mrtav pijan”.

Tek tada je došlo do eskalacije incidenta jer je nogometaš počeo vrijeđati policajce, prijeteći da će pozvati njihove šefove. Čuvari reda su pozvali pojačanje i tek kada su mu zaprijetili da će ga uhapsiti zbog remećenja javnog reda i mira, 23-godišnji Holanđanin se primirio. Nakon svega može biti i zadovoljan jer je prošao samo s kaznom za nesmotrenu vožnju.