Showbiz
0

Dječaci dolaze u Sarajevo i Mostar kako bi promovisali novi album "Firma"

Klix.ba
Novi album Dječaka "Firma" koji se u ekskluzivnoj prodaji nalazi od 8. maja, po prvim reakcijama publike i kritike, stao je uz bok njihovim prethodnim albumima "Drama" i "Istina".

Na albumu se nalazi čak 19 pjesama, od čega je javnost već mogla čuti singlove "Struja", "Funta", "Maslačak", te "Bile starke" čiji je spot na YouTube ove sedmice prešao preko milion pogleda.

Nakon hvaljenih albuma "Drama" i "Istina", koje je publika i kritika proglasila jednim od najboljih hrvatskih hip hop albuma, rasprodane prvog tiraža albuma "Istina" i brojnih rasprodanih koncerata širom regije, pjesme "Lovrinac" koja je bila među kandidatima za Hit godine Porina, singlova "Dalmacija", "Miris", "After u zatvoru" i "Siromašan", Dječaci su dokazali da itekako imaju šta za reći.

Dječaci će održati veliku koncertnu promociju albuma u zagrebačkoj Tvornici kulture ove subote, 16. maja. Nakon zagrebačkog koncerta, Dječaci dolaze u Sarajevo, gdje će 30. maja nastupiti na Beer Festu, a 27. juna su u Mostaru na Mostar Summer Festu.