Prošetao Beogradom
0

FOTO / Dino Merlin: Drago mi je što se Skadarlija nije promijenila

Sarajevo-x.com
Bosanskohercegovački muzičar Dino Merlin nakon skoro dvadeset godina prošetao je Beogradom. Iako mu je nekoliko nacionalističkih organizacija prijetilo, sinoć su Merlinu tokom šetnje prilazili brojni fanovi koji su željeli autogram ili fotografiju.
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Odmah po završetku tehničke probe u Areni u četvrtak u kasnim poslijepodnevnim satima, Dino Merlin je, kako je ranije najavio, kao svoju prvu turističku destinaciju u Beogradu, posjetio Sebilj.

Riječ je o replici originalnog sarajevskog Sebilja koji je stradao tokom agresije na Sarajevo i BiH. Replika sarajevskog Sebilja je poklon Grada Sarajeva Gradu Beogradu u povodu održavanja Devetog samita nesvrstanih 1989. godine.

Nakon toga Merlin je šetao Skadarlijom.

"Drago mi je što vidim da se Skadarlija nije promijenila. Sve je kao i prije dvadeset godina kada sam posljednji put prošetao ovom ulicom, mojom omiljenom u Begoradu", kazao je Merlin ekipi Blica, dok je s osmijehom na licu napuštao beogradsku kafanu Dva jelena.

Uprkos burnim reakcijama nakon najave dolaska u Beograd i otvorenih prijetnji Merlinu, on je rasprodao tri koncerta u Areni.

Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com

Dok je šetao Beogradom obožavatelji su mu prilazili i upućivali riječi dobrodošlice.

Naravno, tokom šetnje, pratili su ga policajci u civilu i specijalno obezbjeđenje.

"Drago mi je što se Skadarlija nije promijenila. Osjećam i dalje onu dobru energiju koja je uvijek postojala u ovoj ulici", kazao je Merlin, a zatim otišao da provjeri da li njegovo omiljeno jelo ima isti ukus.

Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
"Ja ću čaj i one divne pohovane paprike punjene sirom koje sam posljednji put jeo ovdje prije dvadesetak godina", kazao je Dino konobaru u kafani Dva jelena, objavio je Blic.

Najveću balkansku zvijezdu od dolaska u Beograd u korak prate brojne medijske kuće, a ekipe TV stanica Al-Jazeera Balkans, TV1 i Prve TV prate svaki segment pripreme Dininih koncerata, kao i sve aktivnosti naše najveće zvijezde koja će večeras u 20.00, na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, održati svoj prvi od tri rasprodata koncerta u beogradskoj Areni.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije najavilo je da će snimati i fotografisati sve učesnike koncerta bh. pjevača Dine Merlina.