Madrid
0

Di Stefano ponovno hospitaliziran

Totalsport
Alfredo di Stefano (Foto: AFP)
Alfredo di Stefano (Foto: AFP)
Drugi je već put ovog mjeseca Alfredo di Stefano (84), legendarni nogometaš Real Madrida, završio u bolničkom krevetu, ovaj put zbog srčanih komplikacija.

Rođenjem Argentinac hospitaliziran je u petak. Nalazi se u madridskoj klinici Sanitas La Moraleja, s dijagnozom "smanjene do umjerene kardiorespiratorne dekompenzacije".

"Liječničko osoblje bolnice odlučilo ga je zadržati u bolnici zbog optimalnog promatranja", objavili su iz kraljevskog kluba.

Od ponedjeljka, 12. jula, do srijede, 21. jula, na istom je odjelu iste bolnice Di Stefano odležao devet punih dana. Došao je na redoviti godišnji pregled prije godišnjeg odmora, a otkrivena mu je upala dišnih puteva. Nakon što je odradio kompletne pretrage, pušten je kući, činilo se tada, sasvim zdrav, te spreman na spokojan godišnji odmor.

Dva je puta Di Stefano proglašavan Zlatnom loptom France Footballa. Za Real je igrao od 1953. do 1963. godine, te je u 510 utakmica zabio 418 golova za "kraljevski klub".

Španski je građanin postao 1956. godine, a najboljim je igračem u historiji Reala proglašen 2008. godine prilikom jedne online-ankete.