Dnevno mu daju i 15.000 dolara
0

Derrick Rutledge, čovjek za kojim su poludjele Michelle i Oprah

Sarajevo-x.com
Derrick Rutledge
U televizijskim emisijama, na koncertima, večerama u Bijeloj kući, gdje god zatreba Derrick Rutledge se brine da sve protekne glatko. On je čovjek koji je najzaslužniji za savršen izgled nekih od najpoznatijih žena svijeta.

Pedesetogodišnji make-up umjetnik koji zarađuje i do 15.000 dolara po danu, ima impresivan spisak klijentica, uključujući i dvije najfotografisanije žene trenutno u Americi, a to su prva dama Michelle Obama i Oprah Winfrey.

Nakon što je stvorio ime šminkajući umjetnike poput Patti LaBelle, Chaku Khan i Mo'Nique, Rutledge je dobio poziv od pomoćnika Michelle Obame, koji ga je pitao želi li prisustvovati audiciji za njenog šminkera. Rutledge je u početku mislio da se neko šali s njim, ali su ga uskoro pozvali u Bijelu kuću kako bi našminkao prvu damu za večeru na Dan sv. Patrika. Nakon toga je naravno dobio posao.

"Ona ima nevjerovatne oči, to je ono što ljudi odmah primijete kod nje", rekao je Rutledge za Washington Post.

Od dana kada je postao lični vizažist predsjednikove supruge, Rutledge dolazi u Washington kada ga pozove Bijela kuća pa taman da se nalazi i na kraju svijeta.

"Nikada nisam mogla ni sanjati da će on jednog dana biti tamo, u četiri zida u kojima živi prva dama, u njenoj prostoriji za šminkanje. Njena djeca ga zovu gospodin Derrick", ispričala je njegova majka za Post.

Nakon što je Derrick šminkao Michelle Obamu za naslovnicu magazina Time iz 2009. godine dobio je poziv i iz tima Oprah Winfrey.

"Pitala sam: Ko ju je šminkao? Kad sam dobila odgovor rekla sam: Prva dama je na prvom mjestu, ali kad ona ne treba ja sam druga na spisku", rekla je slavna TV voditeljica Oprah Winfrey.

Ona je objasnila i zašto ga treba i zašto je toliko "luda" za njim.

"Ukoliko jedem previše nečega što ne bih trebala, kao što je naprimjer sol i ako dugo putujem, moje lice će izgledati natečeno. Nakon toga samo sjednem u stolicu i Derrick počne svoju 'rekonstruktivnu hirurgiju'. On čini svaki dan ljepšim, a svaka žena je u potrazi za tim", izjavila je Winfrey.

Međutim, šminkanje nije Rutledgeov prvi poziv. Nekada se kao talentirani mladi pjevač nadao da će postati operska zvijezda, ali jednostavno je bio "prevelik" da bi uspio.

Slomljenog srca morao je odustati i promijeniti smjer na fakultetu, ali je ubrzo skontao da ima talent za ženska lica.

"Meni je trebalo da se osjećam dobro. Vi ste posljednji koja vidi osobu koju šminkate prije nego ona izađe na pozornicu ili pred kamere. Vaša energija utječe na energiju te osobe", rekao je Rutledge.

Uspjeh u njegovoj karijeri je počeo nakon što je pobijedio pretilost, što je bio i osnovni razlog zbog kojeg nije uspio kao operska zvijezda.

No, sada je čovjek koji šminka najpoznatije žene svijeta, uključujući i suprugu predsjednika SAD-a.

"On je taj koji i od majmuna može načiniti kraljicu", kaže njegova klijentica Chaka Khan.

"Ja sam više od vizažiste, ja sam tu i da dam podršku svojim klijenticama", kaže Rutledge.