Otac mu bio komunista
17

Depardieu dobio poziv da pristupi Komunističkoj partiji Rusije

FENA
Komunistička partija Rusije pozvala je francuskog glumca Gerarda Depardieua (64) da pristupi njenim redovima nakon što je dobio ruski pasoš, izjavio je u petak Valerij Raškin, šef moskovskog partijskog odbora.

"Danas sam uputio Depardieu zvanično pismo u kome mu nudimo članstvo u Komunističkoj partiji Ruske Federacije", rekao je Raškin ruskoj agenciji RIA Novosti.

Ruski predsjednik Vladimir Putin dodjelio je Depardieu pasoš nakon što je glumac najavio da napušta Francusku u znak protesta zbog uvođenja visokog poreza za bogataše.

U pismu ruskim medijima, Depardie je izrazio svoje diviljenje Putinu i pohvalio "veliku rusku demokratiju". "Moj otac je nekad bio komunista, slušao je Radio Moskvu. I to je moja kultura", napisao je popularni glumac.

Raškin je rekao da će Depardieu, s obzirom na prošlost njegovog oca, možda biti oduševljen ponudom da uđe u rusku Komunističku partiju iako je precizirao da to pitanje nije lično postavio francuskom glumcu.

"Mislim da ima veliko poštovanje prema ocu, koji je bio član komunističke partije i da dijeli njegove stavove. Sada preostaje da sačekamo njegovu odluku", zaključio je Raškin.