Showbiz
1

Dennis Rodman se prijavio na rehabilitaciju nakon povratka iz Sjeverne Koreje

Klix.ba
Dennis Rodman (Foto: AFP)
Dennis Rodman (Foto: AFP)
Bivša NBA zvijezda Dennis Rodman se prijavio u centar za odvikavanje od alkohola nakon što je kritikovan zbog posjete Sjevernoj Koreji.

"Na rehabilitaciji je bio tokom cijele sedmice i veoma sam ponosam na njega. Prije nego se uključio u program, Dennis je pio nekontrolisano, pa smo se dogovorili da krene na rehabilitaciju", izjavio je Romanov agent Darren Prince.

Rodman je s rehabilitacijom započeo u strijedu. Ovaj bivši košarkaš je poznat po nastupima za NBA ekipe Detroit Pistonse i Chicago Bullse, po tetovažama, pirsingu i svom ponašanju, a prijatelj je i sa sjevernokorejskim liderom Kim Jong Unom. Upravo se nedavno vratio u SAD nakon posjete Sjevernoj Koreji.

Bivši košarkaš je rekao prošlog mjeseca da je Amerikanac Kenneth Bae, koji je zarobljen u Sjevernoj Koreji, vjerovatno zaslužio petnaestogodišnju zatvorsku kaznu na koju je osuđen. Kada se oglasila porodica Bae, Rodman se izvinio i rekao da je u trenutku kada je davao izjavu bio pod stresom, kao i da je pio alkohol.

Neki smatraju da Rodmanova košarkaška diplomatija može imati pozitivan utjecaj na Sjevernu Koreju tako što će on pokazati ljudima novi pogled na Zapad, suprotan onom koji stvaraju strogo kontrolisani državni mediji u Sjevernoj Koreji. Drugi međutim tvrde da se radi o sramotnom medijskom showu koji skreće pažnju sa brutalnosti sjevernokorejskog režima. Bivši senator John McCain je Rodmana nazvao idiotom.

Rodman je u Sjevernoj Koreji odigrao egzibicijsku utakmicu sa bivšim NBA zvijezdama u čast Kim Jong Una za njegov rođendan. Po povratku u SAD je doživio oštre kritike, zbog kojih se vjerovatno odao alkoholu.

"Nisam predsjednik ni ambasador, ja sam Dennis Rodman. Žao mi je zbog onog što se događa u Sjevernoj Koreji", kazao je Rodman, ali se nije izvinio zbog posjete Sjevernoj Koreji.

On je pomenutu zemlju posjećivao i tokom perioda visokih tenzija sa SAD-om zbog sjevernokorejskog nuklearnog programa.