Susret s Davidom Cameronom
0

David Beckham u borbi za pomoć neuhranjenoj djeci

Klix.ba
David Beckham
David Beckham
Fudbaler David Beckham će se danas sastati sa Davidom Cameronom, premijerom Velike Britanije, kako bi ga pokušao uvjeriti da su potrebne hitne akcije u borbi protiv neuhranjenosti djece širom svijeta.

Zvijezda fudbalskog tima LA Galaxy će premijeru uručiti pismo koje su potpisale neke od najpoznatijih i najutjecajnih ličnosti na svijetu, među kojima su Claudia Schiffer, Whoopi Goldberg i Robbie Williams.

Beckham, koji je već dugo ambasador dobre volje pri UNICEF-u, će se najviše fokusirati na zaostajanje u rastu, što može uzrokovati oštećenja na mozgu.

Zaostajanje u rastu, koje je izazvano nekonzumiranjem potrebnih hranjivih sastojaka u prvih hiljadu dana života, je kriza koja za sprečava milione djece širom svijeta da ostvare svoj potencijal. Proces je nepovratan.

"U toku nekoliko narednih sedmica sve oči svijeta će biti uprte u London zbog najvećeg događaja na zemlji. Kao ambasador UNICEF-a, tražim od premijera da iskoristi globalnu pažnju i da od djece širom svijeta napravi prave pobjednike ovih Olimpijskih igara", rekao je Beckham.