Ipak nije naručio ništa 'teško'
23

VIDEO / David Beckham snimio reklamu za Burger King

Klix.ba
Budući da je David Beckham svjetski poznat sportista pomislili biste da je možda posljednja osoba koja bi snimila reklamu za brzu hranu. No, fudbaler je upravo to uradio za internacionalni brend Burger King.

U samoj reklami David ipak nije naručio nešto “teško”, odlučio se za zdraviju opciju, odnosno za šejk od jagode koji ima 310 kalorija.

Naravno, Beckam je ujedno i veoma popularan među ženama, pa je kao pravi zavodnik u reklami je potpuno osvojio radnicu u Burger Kingu, koja je toliko oduševljena njim da ga čak nije ni čula kad je naručio, jer ga je samo zaljubljeno gledala.

Burger King se odlučio za ovakvu reklamu jer su u međuvremenu napravili i neke izmjene u svom jelovniku, tako da je sada tu pregršt lagane hrane i šejkova. Da bi upoznali svijet o toj promjeni i privukli što više potrošača u Burger Kingu su pokrenuli najveću marketinšku kampanju koju su ikada imali. Tako su u televizijskim reklamama angažovane slavne osobe, a osim Beckhama tu su još i Jay Leno, Selma Hayek, Mery J. Blige...

Što se Beckhama tiče, on je nedavno snimio i novu reklamu za Adidas.