Nije imao vremena za nervozu
4

Daniel Radcliffe: Homoseksualne scene su za mene bile novo iskustvo

Klix.ba
Daniel Radcliffe
Daniel Radcliffe
Britanski glumac Daniel Radcliffe je rekao da su scene homoseksualnog sadržaja iz filma "Kill Your Darlings" bile predstavljale jedno sasvim novo iskustvo za njega.

Novi film zvijezde filmova o čarobnjaku Harryju Potteru je premijerno prikazan na filmskom festivalu Sundance. U ovom filmu Radcliffe glumi pjesnika Allena Ginsberga, koji se nakon jednog ubistva na koledžu sastaje sa kolegama Williamom Burroughsom, kojeg igra Ben Foster, i Jackom Kerouacom, kojeg glumi Jack Houston.

Govoreći za E!, Radcliffe je rekao da nije imao vremena da razmišlja o nervozi dok je snimao intimne scene, koje su značajan dio predstavljanja lika homoseksualnog pisca kojeg je glumio.

"To je bilo nešo novo za mene. Snimili smo cijelu scenu za manje od dva sata. Sve je išlo jako brzo. Nisam imao vremena da razmišljam o nervozi. Režiser John Krokidas mi je mnogo pomogao. Detaljno mi je objasnio šta mogu očekivati u određenim fazama snimanja", kazao je Radcliffe.

Dvadesettrogodišnji glumac je dodao i da je pomoglo to što je Krokidas za ulogu mornara koji spava sa Ginsbergom izabrao nekoga koga je on već poznavao. "Družili smo se prije snimanja i razgovarali smo. Mislim da je to jako važno ukoliko se snima neka tako intimna scena. Morate imati osjećaj da ste u tome zajedno", dodao je Radcliffe.