Showbiz
0

Danas odluka suda o podjeli imovine Paula McCartneya

Sarajevo-x.com
AFP
AFP
Royal Court of Justice danas odlučuje koji dio svoje imovine britanski muzičar Paul McCartney nakon razvoda mora prepustiti bivšoj supruzi Heather Mills.

Prema britanskom zakonu, odluke sudova u slučajevima razvoda drže se u privatnosti, tako da će sudija Hugh Bennet odluku donijeti na saslušanju koje je zatvoreno za javnost. Ipak, imajući u vidu koliku pažnju javnosti izaziva ovo suđenje, sud će odlučiti o detaljima pogodbe koji će biti javno objavljeni nakon saslušanja.

Prema pisanju AP, imovina McCartneya procijenjena je na više od 800 miliona dolara. Mediji prenose i to da je Paul ponudio Heather oko 65 miliona eura, ali je ona odbila, zatraživši najmanje dvostruko.

''Heather očigledno za sebe pokušava obezbijediti veliku finansijsku korist,'' izjavila je Patricia Hollings, stručnjak za razvode. ''Ali to koliku će svota novca dobiti, u poređenju s vrijednošću njegove imovine, je sasvim druga stvar.''

Par se razveo prije dvije godine, nakon četverogodišnjeg braka iz kojeg imaju kćerku Beatrice. Uprkos razvodu, oboje su isticali da su ostali prijatelji i da im je oboma i dalje stalo do onog drugog, sve dok među razlozima razvoda Paul nije naveo ''nekontrolisano ponašanje'' svoje žene.

Mills, nekadašnji model, čija je lijeva noga amputirana do iznad koljena, nakon pada s motocikla 1993., izjavila je da Paul da nije učinio dovoljno da zaštiti nju i njihovu kćerku od klevete i uznemiravanja, a medije je optužila da je progone. U jednoj od izjava je rekla i to da su je mediji ''tretirali gore nego ubice ili pedofile'', uprkos njenom dugogodišnjem dobrotvornom radu.

McCartney je upoznao Mills 1999., nakon što je njegova prva žena Linda umrla od raka dojke, a vjenčali su se u junu 2002., iako se Paulova djeca iz prvog braka nisu slagala s pomajkom.