Showbiz
122

Daily Mail: Bosanka Arminka Helić umiješana u razvod Angeline i Brada

Klix.ba
Angelina Jolie s Arminkom Helić u Sarajevu (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Angelina Jolie s Arminkom Helić u Sarajevu (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Brad Pitt je prema pisanju britanskog tabloida Daily Maila htio još jednu šansu sa suprugom Angelinom Jolie te je kazao da je luda, ali da je ipak voli. Glumac je za The Sun izjavio da Angelina ima mnogo prijatelja oko sebe, ali da je osjetio kako joj je uži krug isprao mozak.

On je navodno postao ljut nakon što je njegova supruga imenovala bivše saradnice britanskog ministra vanjskih poslova Williama Haguea Bosanku Arminku Helić (48) i Chloe Dalton (37) da joj pomogne u njenoj političkoj karijeri.

Brad je postao nezadovoljan imenovanjem političkih saradnica Angeline Jolie, piše Daily Mail te navodi da mu se ne dopada bliskost Bosanke Helić i njegove supruge Jolie.

On je osjetio da Angelini mozak ispire Chloe, koja je zajedno putovala svuda s porodicom. Brad i Angelina su uvijek odluke donosili zajedno, a onda je odjednom unajmila dvije savjetnice, navodi dalje list. Chloe i Helić su odmah po dolasku zahtijevale da Brad otpusti polovinu osoblja koje je do tada bilo u službi holivudskog para.

Navodno je Helić posredovala između Angeline Jolie i Williama Haguea koji zajedno djeluju u kampanji protiv zlostavljanja žena. Jolie i Hague su u više navrata putovali zajedno u različite zemlje, upravo radeći na ovoj kampanji.

Njih dvije su prije dvije godine boravile u Bosni i Hercegovini, gdje su se susrele s članicama srebreničkih udruženja u Potočarima.

Arminka Helić, inače rodom iz Gračanice, imala je velikog utjecaja na Haguea i njegove odluke. Ona je Konzervativnoj stranci pristupila 1999. godine, a na trenutnoj poziciji je od 2006. godine.

Britanski mediji tvrde da se stavovi Arminke Helić često mogu prepoznati u istupima britanskog šefa dipomatije te da se oni "nad njim nadvijaju poput sjenke". Inače, Helić je u Velikoj Britaniji od '90-ih godina.

Angelina je zahtjev za razvod braka od Brada podnijela 15. septembra.