Showbiz
21

Courteney Cox: Na žene se vrši veliki pritisak da održe mladost i ljepotu

Klix.ba
Američka glumica Courteney Cox učestvovala je u novoj epizodi emisije "Running Wild with Bear Grylls", gdje je govorila o svom privatnom životu, otkrivši mnoge stvari o sebi.

Dok je putovala kroz planine Irske sa Bearom Grillsom, Courteney Cox je govorila o pritiscima s kojima se susreće kao žena u svijetu show businessa.

Spomenula je kako joj je krivo što se podvrgnula estetskim operacijama kako bi zadržala fizičku ljepotu i mladost.

"Mislim da se na žene vrši pritisak da održe mlad izgled ne samo zbog slave, nego i samim tim što su žene. Starenje nije jednostavan i lak proces. Ali ja sam naučila lekcije. Pokušala sam zadržati svoju mladost i spriječiti neke stvari. No, to su neke stvari koje se ne mogu spriječiti", ispričala je Cox.

Kazala je kako se vrlo često osjeća nesigurnom kada pogleda svoje fotografije na internetu, a pogotovo kada pročita neke od komentara na društvenim mrežama.

Spomenula je i svoju 12-godišnju kćerku, kazavši kako je sretna jer ima priliku da joj prenese znanja i iskustvo koje je i sama prošla.

Glumica je ranije u medijima govorila i o svom braku sa bivšim mužem Davidom Arquetteom, nazvavši njihov razvod "jednim od boljih".

"U jednom trenutku smo živjeli odvojene živote, postojali zasebno jedno od drugog i bili dobri prijatelji, ali nije bilo te intimnosti koja je ključna za vezu. Na vezi treba raditi i mislim da sam ja pokušala. Mi smo jednostavno previše različiti, ja sam njegova suprotnost. I dok to može biti prednost za neke stvari, trebala mi je stvarna povezanost s nekim", izjavila je glumica ranije za People.

Ona je trenutno u vezi sa irskim muzičarem Johnnyjem McDaidom, s kojim se razišla prošle godine te ponovo pomirila u martu ove godine.

"Definitivno sam naučila mnogo i bez obzira na sve, bit ću bolja osoba nakon tog prekida, iako je bio brutalan", ispričala je glumica.