Showbiz
0

Condoleezza Rice upoznala članove grupe "Kiss"

Sarajevo-x.com
Foto: AFP/Getty Images
Foto: AFP/Getty Images
Klub obožavatelja "Kiss" ima novog člana, državnu tajnicu SAD-a. Naime, Condoleezza Rice je, tokom službene posjete Švedskoj, odsjela u istom hotelu u Stockholmu, kao i članovi kultne rock grupe, te su iskoristili jedinstvenu priliku da se i upoznaju.

Američka državna tajnica je u četvrtak, u glavnom gradu Švedske, učestvovala na međunarodnoj konferenciji o Iraku, a članovi megapopularnog benda "Kiss" večeras nastupaju na rasprodanom stadionu.

"Oduševila sam se. Bilo je zaista zabavno upoznati Kiss i Genea Simmonsa", izjavila je za medije Rice.

Kako saznaje Associated Press, Condoleezza se kasno navečer susrela sa frontmenom Geneom Simmonsom i njegovim kolegama Paulom Stanleyjem, Ericom Singerom i Tommyjem Thayerom, i to u predvorju hotela Sheraton, gdje su njenom osoblju potpisivali autograme, dijelili propusnice za backstage i majice.

Rice, koja je na klaviru naučila svirati klasičnu muziku, voli sve, od Beethovena do Brucea Springsteena, a otkrila je da joj je "Rock and Roll All Nite" najdraža pjesma od hard rock grupe "Kiss". Također je priznala kako nikada nije bila na koncertu pomenute grupe, te da je u svom životu bila na samo četiri rock koncerta. Prvi je bio početkom 60-ih godina, kada je kao desetogodišnjakinja gledala Paula Reverea i "Raiderse" u njenoj rodnoj državi Alabami, a posljednji put je otišla na koncert irske grupe "U2" u Washingtonu.