"Nikad nisu rekli da me vole"
0

Collins: Da su mi roditelji dali ljubav bila bih premijer

Sarajevo-x.com
Joan Collins
Joan Collins
Joan Collins, holivudska glumica koju starije generacije pamte po seriji "Dinastija", uvijek je bila kritički nastrojena prema modernim roditeljima koji su previše popuštali svojoj djeci.

Međutim, u jednom intervjuu Collins je priznala da u godinama njenog odrastanja nije bilo roditeljske ljubavi. Novinar ju je pritao da li su joj roditelji govorili da je vole, ona je tiho odgovorila: "Ne, nisu".

Sedamdesetosmogodišnja glumica koja je u "Dinastiji" glumila zlobnu Alexis Carrington, je odrasla u sjevernom Londonu. Majka joj je bila učiteljica plesa i hostesa u noćnom klubu, dok joj je otac bio agent ljudima iz showbiznisa, čiji su klijenti bili Beatlesi, Shirley Bassey i Tom Jones.

Collins je izjavila da neki moderni roditelji "kreiraju mnogo malih čudovišta".

"S druge strane mislim da bi bilo dobro za mene da su mi roditelji nekada rekli da sam lijepa, pametna ili bilo šta pozitivno. Mislim da bi to puno bolje utjecalo na moj život", rekla je glumica. Upitana koliko bolje, Collins je rekla "vjerovatno toliko bolje da bih možda postala i premijer".

Glumica je sve ovo izjavila na britanskom Radiju 4 u ponedjeljak, kada se u prodaji pojavila i njena knjiga "Svijet prema Joan".