Ne može se rastati od uloge
0

Colin Firth nastavio mucati i poslije "Kraljevog govora"

Sarajevo-x.com
Firth u "Kraljevom govoru"
Firth u "Kraljevom govoru"
Glumac Colin Firth, dobitnik Oscara za utjelovljenje britanskog kralja George VI kojeg je igrao u fantastičnom filmu "Kraljev govor", čini se ni nakon toliko vremena od snimanja ne može prestati mucati.

Firt se dugo spremao da na najbolji mogući način odglumi britanskog kralja koji je imao govornu manu, tako da sada ni u privatnom životu ne može prestati s tim. Tokom svog kratkog i duhovitog govora prilikom dodjele Oskara u Kodak teatru u Hollywoodu, Firt je kaže uspio da ne muca, no, čini se da neke navike teško umiru.

Govoreći za britanski magazin Westside Firt je objasnio kako i sada u privatnom razgovoru uhvati sebe kako govori na isti onaj način na koji je govorio u filmu.

"Vjerojatno dok razgovaram sada s vama možete osjetiti kako na momente počnem mucati, postoje trenuci kada je to vrlo zarazno", rekao je glumac novinaru magazina Westside.

Britanska kraljevska porodica je toliko bila oduševljena načinom na koji je on glumio Georgea VI, da se u britanskim medijima čak spominjalo kako će mu dodijeliti i plemićku titulu. Glumac kaže da je vježbao za ovu rolu tako što je gledao arhivske snimke kralja Georgea VI i mucao toliko često prije snimanja da mu je to jednostavno postalo sasvim prirodno. Firth kaže kako je posebno istraživao i bilježio sve što je mogao naći o tome kako je kralj prestao mucati. Možda je to riješenje koje sada njemu treba.

Vezani članci