Showbiz
0

Clarkson spriječen da uđe u avion, kao razlog navodi kontroverzni specijal u Argentini

Klix.ba
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
Bivši voditelj BBC-jeve automobilističke emisije Top Gear Jeremy Clarkson optužio je zaposlenika aerodroma u Stuttgartu da ga je spriječio da uđe u avion.

Clarkson tvrdi da mu je zaposlenik aerodroma Manuel Pereira rekao da je Argentinac te da ga je spriječio da uđe u avion u Njemačkoj. Razlog je specijal snimljen u Argentini, koji je izazvao kontroverze zbog registarskih tablica na automobilu koje su se odnosile na Falklandski rat.

Glasnogovornik aerodroma u Stuttgartu je rekao da su Clarkson i njegov tim propustili nekoliko poziva da se ukrcaju.

"Zbog politike aviokompanije, u slučaju dužeg odsustva putnika prtljag se uklanja iz aviona, a putnici koji kasne se skidaju s liste putnika. Tada više nema šanse za ukrcavanje, čak i ako se putnici pojave", izjavio je glasnogovornik.

Dodao je da će incident biti istražen te da je zaposlenik ranije rekao da je Španac, a ne Argentinac.

Clarkson je bio na putu u Veliku Britaniju zajedno s kolegama Jamesom Mayem i Richardom Hammondom kada je došlo do incidenta.

Poznati voditelj čija nova emisija "The Grand Tour" debituje ove sedmice na streaming servisu Amazon prime, tvrdi da je zaustavljen na gateu za odlaske prije nego mu je rečeno da je propustio let. Dodao je da mu je Pereira rekao da je iz Argentine te da mu je uputio psovke, a potom zadovoljno otišao.

Clarkson je kazao da su zaposlenici aerodoma rekli da su voditelji "previše pijani za let" iako su navodno popili samo po jedno pivo.

Međutim, Pereira odbacuje sve optužbe.

"Nikada ne bih psovao, nisam nepristojan, nego ljubazan i profesionalan", izjavio je zaposlenik aerodroma.

Clarkson i njegova ekipa su na kraju stigli drugim avionom u London.