Showbiz
9

Članovi grupe ABBA se ponovo okupili nakon osam godina

Klix.ba
Članovi najuspješnije komercijalne muzičke grupe u historiji ABBA okupili su se prvi put nakon osam godina kako bi zapjevali na otvorenju restorana u Štokholmu.

Agnetha Fältskog (65), Björn Ulvaeus (70), Benny Andersson (69) i Anni-Frid Lyngstad (70) posljednji put su zajedno fotografisani 2008. godine kada su prošetali crvenim tepihom na premijeri filma "Mamma Mia!" koji je baziran na istoimenom mjuziklu koji sadrži hitove ove grupe iz perioda 1972.-1982. Mjuzikl je bio jedan od najuspješnijih projekata Broadwaya jer je prikazivan 14 godina.

Restoran se zove "Mamma Mia! The Party", a uređen je u stilu grčke taverne na otoku Skopelos gdje je film sniman. Služit će se tri mediteranska buffeta, a goste će zabavljati nekoliko glumaca koji će pjevati i plesati uz ABBA-ine pjesme. Ulaznice za ovo zadovoljstvo koštaju od 140 eura pa naviše.

ABBA je osnovana 1972. godine u Švedskoj, a svojim hitovima su osvojili svijet već 1975. godine. Pobijedili su na Eurosongu 1974. godine, što je bio prvi trijumf Švedske na ovom takmičenju.