Showbiz
11

Chris Brown se izjasnio krivim za napad na muškarca ispred hotela u Washingtonu

Klix.ba
Chris Brown
Chris Brown
Pjevač Chris Brown danas se izjasnio krivim za napad na jednog muškarca ispred Washington hotela, no ipak neće morati provesti vrijeme u zatvoru.

Napad se dogodio 2013. godine, za vrijeme dok je Chris još uvijek bio na uvjetnoj kazni nakon što je 2009. godine pretukao svoju bivšu djevojku, pjevačicu Rihannu.

Žrtva je policiji kazala kako ga je Brown udario nakon što je pokušao da uđe u kadar dok se pjevač slikao sa dvije žene. Brown je, javlja AP, uhapšen u oktobru, nakon čega se izjasnio nevinim, negirajući krivnju, a njegovo suđenje, koje je bilo zakazano za april, je odgođeno za sljedeći mjesec.

Budući da je Brown tada još uvijek bio na uvjetnoj kazni, tokom saslušanja u maju, osuđen je za dodatni 131 dan zatvorske kazne, no pjevač je iz zatvora pušten u junu ove godine.

Brownov advokat, Danny Onorato, kazao je kako je Brown "već dovoljno kažnjen" za napad na Rihannu, uzimajući u obzir vrijeme koje je proveo u zatvoru u Californiji, kao i dodatna četiri mjeseca koja je morao provesti u savjetovalištima i na razgovorima kod psihologa.

Dodao je kako je karijera pjevača bila na čekanju skoro godinu dana, te da je vrijeme da se vrati nazad na posao, sa novom turnejom i albumom.

"Želio bih kazati kako mi je žao", izjavio je kratko Chris Brown dok je napuštao sudnicu, dok su ga okruživali brojni fotoreporteri i obožavatelji.

Chris Brown (24) nije imao krivičnih prijava, sve do napada na Rihannu 2009. godine. Nakon toga, medijski su natpisi intenzivnije počeli donosili informacije o novim incidentima.

Nakon intervjua za "Good morning America" 2011. godine, Brown je razbio prozor, a u Miamiju je ženi koja ga je pokušala uslikati oteo telefon. Također, u jednom je njujorškom noćnom klubu ranije ove godine sudjelovao u tuči sa pratnjom Franka Oceana, zbog svađe oko parking mjesta.

Ni za jedan od ovih incidenata pjevač nije bio optužen, no oni su svakako utjecali na njegov imidž i sliku u javnosti.

Ipak, više od 13 miliona followera na njegovom Twitteru je na njegovoj strani, a podršku dobiva svakodnevno od fanova širom svijeta.