Nakon posjete Afganistanu
0

Cheryl Cole postala meta terorista Al-Qaede

Sarajevo-x.com
Cheryl Cole sa britanskim vojnicima
Cheryl Cole sa britanskim vojnicima
Pjevačica Cheryl Cole je postala meta Al-Qaede nakon nedavne posjete britanskim vojnim snagama u Afganistanu, piše Metro.

Cheryl je u Afganistanu obišla britanske vojnike u kampu Bastion, a nakon povratka je pohvalila njihov rad. "Uvijek sam se divila momcima i njihovom zalaganju, ali vidjevši ih na djelu je inspirirajuće. U mojoj su knjizi oni svi heroji", kazala je inspirirana pjevačica.

No, dok je Cheryl uveseljavala svoje sunarodnike u Afganistanu, lokalni teroristi su izdali upozorenje u kojem kažu da je pjevačica zbog svoje posjete postala njihova meta.

Anjem Choudary, koji je ranije ovog mjeseca organizirao anti-američke proteste tokom obilježavanja 10. godišnjice terorističkih napada na SAD, kazao je da će pjevačica sama biti kriva ako bude ubijena.

"Sramotno je da Cheryl Cole može doći u Afaganistan i i hvaliti vojnike u isto vrijeme kada Amerikanci i njihovi saveznici ubijaju hiljade nevinih muškaraca, žena i djece", kazao je Choudary.

The Sun prenosi da je Choudary poručio da što više podržava savezničke snage, Cheryl stvara sve više neprijatelja među muslimanima. Pjevačica je odbila da komentariše ove prijetnje, a izvori bliski pjevačici tvrde da nije previše zabrinuta.