Johnny Depp
0

"Ćevapi su me izliječili"

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Slavni hollywoodski glumac Johnny Depp počasni je gost "Kustendorf" festivala koji se održava na Mokroj gori. Za srbijanski magazin 'Alo' Depp je pričao o svojim utiscima iz Srbije, saradnji s Emirom Kusturicom, ali i o balkanskoj nacionalnoj kuhinji, te kako tvrdi ćevapi su ga doslovno izliječili.

"Imao sam mnogo sreće da dođem u Srbiju još 1992. godine i ispričaću vam šta mi se tada desilo. Jako sam se razbolio, dobio sam gripu i Emirovi roditelji Senka i Murat su brinuli o meni. Pomogli su mi da ozdravim i još tada sam upamtio ćevapčiće. Kada su mi dali da ih jedem, bili su kao lijek za mene i odjednom sam ozdravio", kazao je Depp.

On je dodao da je muzika njegova velika ljubav, te je sretan što je imao priliku da nastupa sa svojim velikim muzičkim idolima kao što su momci iz grupe "Oasis" ili Kit Richardson, ali napomenuo je i to da bi ponovo svirao s nekim srpskim muzičarima kao što je to bio slučaj 1992. godine kada je nastupao sa "Partibrejkersima".

"Obožavam 'No smoking' orkestar i rado bih sa njima svirao. Takođe, Stribor Kusturica stvara nevjerovatnu muziku. Znam ga još dok je bio dječak i oduševljen sam u kakvu je ljudinu porastao", kazao je Depp.

Govorio je i o svojoj saradnji s Emirom Kusturicom na filmu "Pancho Villa", te istakao kako je siguran da će taj projekat izrasti u nešto spektakularno.

"Sa puno strasti ulazim u ovaj projekat, a vidim da i Emir slično razmišlja tako da sam siguran da ćemo napraviti nešto spektakularno, osim ako ja nešto ne zabrljam, a nadam se da neću", zaključio je Depp kroz smijeh.