Showbiz
0

Cate Blanchett na čelu panela o umjetnosti na samitu u Australiji

Sarajevo-x.com
Cate Blanchett, koja je na ovogodišnjoj dodjeli Oscara bila nominovana za glavnu i sporednu žensku ulogu za glumačke kreacije u filmovima “Elizabeth: The Golden Age” i “I`m Not There”, pozvana je od strane premijera australske vlade Kevina Rudda da vodi panel o umjetnosti na aprilskom samitu, na kojem će se govoriti o svim važnijim pitanjima za Australiju, među kojima su i klimatske promjene, objavio je američki portal Yahoo!.

Blanchett, art ko-direktor i član odbora Sydney Theatre Company vodit će sesiju pod nazivom “Towards a Creative Australia”, gdje će 100 umova iz oblasti umjetnosti raspravljati o raznim pitanjima.

“Individualci poput Cate Blanchett i preostalih devet članova komisionog odbora ovogodišnjeg samita su kompetentni, kreativni individualci jasno određenog usmjerenja, koji uveliko svojim idejama doprinose budućnosti Australije”, izjavio je Rudd za jedan australski radio.

Na aprilskom samitu, na kojem je pozvano oko 1,000 businessmena, uglednih profesora i političara, raspravljat će se o deset krucijalnih pitanja čovjekove budućnosti.