Misteriozna smrt glumca
0

Carradineova porodica traži da FBI vodi istragu

Sarajevo-x.com
Porodica preminulog glumca Davida Carradinea zatražila je da se FBI uključi u sprovođenje istrage o smrti glumca čije je tijelo pronađeno u četvrtak u ormaru hotelske sobe u Bankoku.

Porodica glumca ne vjeruje da je on počinio samoubistvo vješanjem, te zbog nejasnih okolnosti pod kojima je Carradinea preminuo avokat glumčevog brata, Mark Geragos, kazao je voditelju CNN-a Larryju Kingu da traže da se i FBI uključi u istragu.

"FBI želi istražiti ovaj slučaj. Vjerujemo da će se i dužnosnici u Bankoku podržati istragu FBI-ja, te da napokon dobijemo prave odgovore o smrti Davida", kazao je Geragos.

Međutim, tajlandska policija je saopštila da ih FBI još uvijek nije kontaktirao.

Kada je prije dva dana sobarica u ormaru u apartmanu luksuznog hotela Nai Lert Park u Bankoku pronašla tijelo sedamdesetdvogodišnjeg glumca prvi izvještaj policije je bio da se radi o samoubistvu. No, daljnjom istragom je otkriveno da je glumac užetom bio vezan oko vrata, ručnog zgloba i genitalija, te se vjeruje da se ugušio tokom opasne seksualne igre.

U petak je na zahtjev porodice urađena obdukacija, no nalazi će biti gotovi tek za tri sedmice.

David Carradine, poznat po ulozi Billa u filmu ‘Kill Bill’ na Tajlandu je boravio na snimanju filma 'Stretch'.

Preminuli glumac se tokom svoje dugogodišnje karijere pojavio u više od sto filmova, a javnost ga također pamti i po ulozi u seriji ‘Kung Fu’.