Showbiz
0

Carli Bruni osporavaju titulu prve dame

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
PARIZ : Trenutno najeksponiranija žena u Francuskoj, pjevačica Carla Bruni, zapravo nema francusko državljanstvo i tehnički se ne može nazvati prvom damom.

Iako se udala za francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, ljepotica se još nije uhvatila u koštac s birokracijom, tako da je na glasačkom popisu u Italiji, a ionako nenaklonjena javnost Francuske za to je doznala dok se održavao prvi krug lokalnih izbora, na kojima se Carla nije mogla pridružiti novome suprugu.

Iako je upravo u Francuskoj postigla najveći glazbeni uspjeh, a Pariz za vrijeme njezine manekenske karijere uvijek nazivala "najdražom modnom metropolom", Carla Bruni nema francusko državljanstvo niti je poznato kad će početi raditi na dobivanju istoga.

Francuzi koji bivšoj pjevačici i manekenki neprestano traže mane ovu su informaciju dočekali s oduševljenjem, pa se napisi "Carla nije Prva dama" mogu naći u svim tamošnjim novinama, uz sarkastične komentare kako joj je "predsjednik umjesto pod suknju prvo mogao zaviriti u putovnicu".

Francuska javnost već se duže vrijeme bavi privatnim životom Carle Bruni, a posebno je popraćena bila priča milijardera Maurizija Remmerta, koji je nakon 40 godina šutnje priznao kako je otac bivše manekenke. Dotada se, naime, mislilo kako je Carlin otac tajkun Alberto Bruni Tedeschi, koji ju je čitavog života odgajao kao vlastitu kćer.

"Znam da mi je Carla kći već 40 godina, otkad se rodila. Kad sam imao 19 godina, upustio sam se u romansu s njezinom majkom, pijanisticom koja je tada imala 32 godine. Bila je to predivna ljubavna priča i trajala je šest godina. Kad se vjenčala, nismo htjeli otkrivati da sam ja Carlin otac", otkrio je milijarder Maurizio Remmert, no njegova svojedobna ljubavnica i Carlina majka, Marisa Bruni, bila je puno manje raspoložena za otkrivanje podataka: "Neke su stvari privatne i o njima se ne bi trebalo raspravljati u javnosti. Ako Maurizio želi davati intervjue, to je njegova stvar, ali je moja stvar jesam li imala deset ili stotinu ljubavnika. Jedino što ću reći je da sam beskrajno sretna zbog Carle".