Za fotografije na torbama
0

Carli Bruni 40.000 eura odštete

FENA
Sud u Parizu osudio je u četvrtak tvrtku koja je pustila u prodaju torbu s fotografijom gole Carle Bruni-Sarkozy da plati 40.000 eura odštete predsjednikovoj supruzi.

Bruni-Sarkozy je početkom godine već dobila odštetu zbog zloupotrebe lika u kampanji irske aviokompanije Ryan Air, koju je tužila zajedno sa svojim suprugom francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem.

Sud u pariskom predgrađu Saint-Denise zaključio je da tvrtka Pardon, koja je pustila torbu u prodaju, nije imala odobrenje te bivše manekenke da koristi njezinu fotografiju u reklamne svrhe.

Suci su zatražili da se torba povuče iz prodaje, navodeći da se tvrtka već obavezala prekinuti prodaju i uništiti preostalu količinu.

Osnivač tvrtke Pardon Peter Mertes rekao je na sudu da će sam spaliti sve torbe, ali da traži "ekološki način" da to učini, dodajući kako je ostalo 5.000 od 10.000 komada koliko je proizvedeno.

On je, međutim, najavio da će uložiti žalbu i rekao da je 40.000 eura "mnogo za malu glupost", javio je AP.

Bruni-Sarkozy je tražila 125.000 eura odštete navodeći da će taj novac dati u dobrotvorne svrhe.

Torba je nuđena kao poklon za kupovinu proizvoda tvrtke ili je prodavana za tri eura. Fotografija koja je korištene je akt iz 1993. godine snimljen za kampanju protiv AIDS-a.

Original je u aprilu prodan na aukciji u New Yorku za 91.000 dolara.