Showbiz
0

Carla Bruni: Sarkozy povlači tužbu zbog SMS-a

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Carla Bruni, supruga francuskog predsjednika, potvrdila je u srijedu da njezin suprug povlači tužbu protiv sedmičnika koji je objavio "lažni" SMS, ali je u pismu objavljenom u dnevnom listu podsjetila novinare na njihovu odgovornost za napisanu riječ.

Sedmičnik Le Nouvel Observateur objavio je početkom februara SMS sljedećeg sadržaja: "Ako se vratiš, sve otkazujem", kojim je Sarkozy bivšoj supruzi navodno poručio da je spreman odustati od vjenčanja s Bruni, ako mu se Cecilija vrati.

"Sada je afera sa SMS zatvorena. Moj suprug upravo je povukao tužbu protiv sedmičnika Nouvel Observateur", piše Carla Bruni, bivša manekenka i pjevačica u pismu što ga u online izdanju donosi Le Monde.

U tekstu naslovljenom "Stop kleveti", Bruni citira dio povelje o medijima kojom se novinari obvezuju pošteno čitatelju predočiti činjenice i provjerene informacije, dok se od neprovjerenih trebaju ograditi.

"Sva ta načela pogazio je Airy Routier", novinar sedmičnika koji je objavio SMS na temelju glasina, a ne vlastite provjere, napisala je.

Routier, koji insistira na tome da je Sarkozy podigao tužbu kako bi zastrašio novinare, potvrdio je za agenciju France Presse da se na vlastitu incijativu Carli Bruni pismeno ispričao jer ju je "povrijedio".

Novinar, međutim, ostaje pri svojim tvrdnjama da je SMS doista postojao i poručuje: "Bilo je to osobno pismo čiju autentičnost nisam nikad dovodio u pitanje. Ostajem pri toj tvrdnji."

Bivša supruga Cecila Ciganer, od koje se Sarkozy razveo ujesen, prenosi Hina, kazala je policija da nije primila SMS takvog sadržaja.