Showbiz
21

Cara Delevingne otvoreno o problemima s depresijom: Željela sam umrijeti

Klix.ba
Američka manekenka s međunarodnom karijerom i brojnim glumačkim ulogama Cara Delevingne u jednom od novijih intervjua je otvoreno govorila o svojoj borbi sa depresijom.

Glumica koja igra u aktuelnom filmskom hit ostvarenju "The Suicide Squad" pozirala je gola na naslovnicu britanskog magazina Esquire, gdje je otvoreno govorila o svojoj borbi s mentalnom bolešću, priznavši kako je pritisak zbog uspjeha doveo do toga da se sa 16 godina počne osjećati suicidalno.

"Period kad sam bila tinejdžerka i kad su nada mnom vladali svi ti hormoni i pritisak da budem najbolja doveo je do živčanog sloma. Bila sam suicidalna, nisam se više mogla nositi s tim. Bilo mi je jasno u kolikoj sam mjeri privilegovana i sretna, ali sve što sam htjela je umrijeti. Osjećala sam se krivom zbog toga i mrzila sam sebe, bio je to začarani krug. Nisam više željela postojati, željela sam da svaka molekula mog tijela nestane. Željela sam umrijeti", ispričala je Cara.

Kad je napunila 18 godina, odlučila je da konačno prestane uzimati antidepresive i počela "ponovo osjećati stvari".

Te sedmice sam izgubila nevinost, ulazila u svađe, plakala, smijala se. Bilo je predivno osjećati ponovo emocije. I dalje bih se ponekad osjećala depresivnom, ali je to bilo bolje nego da sam ovisna o lijekovima".

Manekenka koja je radila modne kampanje za slavne modne brendove kao što su Burberry, Chanel i Rimmel je u međuvremenu ušla u svijet filma, u kojem je, kako kaže, našla utjehu.

"Kod manekenstva si opsjednut time kako izgledaš, dok kod glume pokušavaš da se fokusiraš isključivo na karakter".

Cara Delevigne je govorila i o popularnosti društvenih mreža, izrazivši zabrinutost u vezi s tim kako ih mlade žene danas koriste za postizanje slave.

"Toliko je mnogo mladih djevojaka koje odrastaju prebrzo, seksualiziraju same sebe od mlađih dana. Svi žele biti slavni samo da bi bili slavni. Svi provode toliko mnogo vremena na tim prokletim telefonima. To me toliko deprimira. Danas mladi ljudi ne žele da te upoznaju, popričaju s tobom. Svima je bitno da naprave fotografiju s tobom kako bi je mogli pokazati drugima", kazala je Cara.