Bruce Springsteen
0

"Bushova administracija je uništila živote"

Sarajevo-x.com
Legendardni američki tekstopisac, pjevač i muzičar nije odolio a da ne prokomentariše "vladavinu" Georgea W. Busha u SAD-u, pa je tako u nedavnom intervjuu rekao kako je to bila "noćna mora" za većinu Amerikanaca.

"Sve se srušilo", kratko je rekao Springsteen koji krajem septembra ove godine slavi 60. rođendan, i to u ekskluzivnom intervjuu za britanski Observer Music Monthly.

Dobitnik osam Grammyja, dva Zlatna globusa i Oskara je tokom predsjedničkih izbora u Americi veoma otvoreno iskazivao svoju podršku Barracku Obami, koji će 20. januara zvanično ući u historiju kao prvi afroamerički predsjednik SAD-a.

Zato i ne čudi što oštro kritikuje Bushovu administraciju, koju je opisao kao "administraciju koja se nije osvrtala na prošlost i zbog koje je hiljade i hiljade ljudi umrlo, te mnogi životi uništeni". "Strašne stvari su se desile jer nije postojao osjećaj za pravu historiju, nije postojao osjećaj da prošlost postoji i da je stvarna. Amerika sada trpi posljedice osmogodišnje vladavine grupe veoma radikalnih osoba", dodala je rock zvijezda koji je do sada prodao preko 65 miliona albuma u SAD-u, te 120 miliona albuma širom svijeta.

Springsteenov šesnaesti studijski album pod naslovom "Working In A Dream" u prodaji se očekuje 27. januara.