Showbiz
0

Britney, J. Lo i Madonna nominirane za najgore glumice

Klix.ba
Madonna u filmu Swept Away
Madonna u filmu Swept Away
Već od 1980. tradicionalno se svake godine dan prije objave nominacija za dodjelu Oskara objavljuju nominacije za najgora filmska ostvarenja protekle godine.

Ovoga puta najviše nominacija pripalo je pjevačicama koje su odjednom postale glumice i svojim "velikim glumačkim umjećem" stekle slavu, a time zasluženo i ponajviše nominacija za Razzie Awards. Britney Spears i Madonna su po sedam odnosno osam puta nominirane, uključujući i one najinteresantnije nominacije - za najgoru glumicu i najgore filmove (Crossroad i Swept Away). Za najgoru glumicu također su nominirane Angelina Jolie za Life Or Something Like It, Jennifer Lopez za Enough i Maid in Manhattan i Winona Ryder za Mr Deeds.

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones je također dobio 7 nominacija, uključujući i onu za najgori film, dok George Lucas nominiran za najgoreg reditelja.

Osim Star Wars za najgori film nominirani su Eddie Murphyjeva sci-fi komedija The Adventures of Pluto Nash i Roberto Benigniev Pinocchio.

Razzie Awards organizira Golden Raspberry Award Foundation, a lista nominiranih je objavljena danas u Los Angelesu, dan prije objave nominacija za dodjelu Oskara.

Pobjednike ćemo saznati 22. marta, dan uoči ceremonije dodjele Oskara.