Showbiz
0

Britanija: Uplakana Shilpa Sheti u kući Velikog brata

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Rasizam u programu Veliki brat u čijoj kući trenutno borave poznate ličnosti ili one koje bi da to ponovo postanu glavna je tema britanske štampe od četvrtka.

Na udaru rasističkih ispada našla se manekenka i glumica iz Indije Shilpa Sheti.

Afera je u posljednja 24 sata dobila i elemente diplomatskog skandala, dok iz The Independenta saznajemo da je boravak britanskog ministra finansija Gordona Browna u Indiji više nego neprijatan.

The Times prenosi da je indijski ministar trgovine Kamal Nath upozorio britanskog gosta da bi Veliki brat mogao izazvati diplomatsku krizu.

Brown je morao da se izvinjava i osuđuje sve što narušava imidž Britanije kao zemlje pravde i tolerancije a u sličnom tonu oglasili su se glasnogovornik britanskog premijera i gradonačelnik Londona.

Za to vrijeme mediji u Indiji prikazuju inserte na kojima se čuju pogrde i uvrede na račun uplakane Shilpe Sheti.

Novine u Indiji se pitaju zašto Shilpu svi mrze, dok su, piše u Independentu i Financial Timesu, stanovnici grada Patne tokom uličnih demonstracija spaljivali lutke koje predstavljaju Shilpine verbalne mučitelje iz kuće Velikog brata.

Jedan britanski poslanik indijskog porijekla zatražio je u donjem domu parlamenta da Kanal 4, koji prikazuje Velikog brata, poduzme hitnu akciju kako bi se zaustavila lavina rasističkih uvreda.

Kanal 4, kojem potreseni gledaoci prijete sudskom tužbom i koji dobija oko 2.000 pritužbi dnevno na zbivanja u Velikom bratu, nikakvu akciju još nije pokrenuo, dok gledanost kontroverznog programa raste.

Jedini regulator u čitavom skandalu jeste dugme kojim se televizor isključuje, primjećuje Independent.