Nakon spektakla u Sydneyu
0

Britanac Spencer Tunick će fotografirati golaće Salforda

Sarajevo-x.com
Golaći pred Sidney Opera House
Golaći pred Sidney Opera House
Prošla je tek sedmica otkako je američki fotograf Spencer Tunik snimao 5.200 golih Australijanaca pred objektom Sidney Opera House, no, čini se da to nije sve kad je riječ o njegovim ambicijama.

Tunick je u okviru projekta kojim se obilježava 10. godišnjica umjetničke galerije Lowry u Manchesteru pozvao zainteresirane da mu pomognu u stvaranju unikatnog djela u skladu s imenom umjetnika po kojem je galerija dobila ime.

Laurence Stephen Lowry je poznat po prikazivanju svakodnevnice ljudi u Lancashireu, u njihovim platnenim kapama i okruglim šeširima, ali Tunick ima samopouzdaniji pristup umjetnosti.

Njegov rad će rezultirati nizom gigantskih fotografija golih mještana, fotografiranih na lokacijama oko Manchestera, koje će potom biti prikazane na izložbi u galeriji 12. juna.

Michael Simpson iz galerije Lowry je rekao:

"Tunickov rad ne prikazuje samo krajolik, već također i ljude. Ova izložba slavi naša postignuća i govori o našim ambicijama".

Autor je rekao kako je ovo "interesantan projekat".

"Salford i Manchester prezentuju moju najnoviju instalaciju koja prikazuje bogate industrijske baštine ovih gradova, ali i umjetnost LS Lowryja".