Showbiz
0

Brad Pitt traži zajedničko skrbništvo nad djecom

Klix.ba
Brad Pitt (Foto: EPA)
Brad Pitt (Foto: EPA)
Nakon razvoda jednog od najpoznatijih bračnih parova na svijetu Angeline Jolie i Brada Pitta odvija se prava saga. Prema posljednjim informacijama, glumac je zatražio zajedničko skrbništvo nad njihovom djecom.

Na ovaj način Pitt uzvraća "udarac" Jolie koja je od suda zatražila puno skrbništvo nad šestero djece uz dozvolu Bradu da ih povremeno viđa. Njihova djeca imaju od osam do 15 godina.

Kada je predala zahtjev za razvod braka, Jolie je kao razlog navela "nepomirljive razlike". Desilo se to 19. septembra, a do danas slučaj nije daleko odmakao.

Posljednji izvještaji koje prenosi BBC navode da je Pitt pod istragom zbog navodnog incidenta sa najstarijim sinom Maddoxom za vrijeme putovanja avionom.

Privremenim dogovorom između dvije strane odlučeno je da Brad može viđati djecu dok istraga traje.

Brad i Angelina su zajedno od 2004. godine, a vjenčali su se deset godina kasnije na nagovor djece. Zbližili su se na snimanju filma "Mr & Mrs Smith", a ovo je Pittu bio drugi brak, nakon razvoda od zvijezde serije "Prijatelji" Jennifer Aniston. Jolie je prethodno bila udata za Billyja Boba Thorthona i Jonnyja Leea Millera.

Par ima šestero djece - Maddoxa, Pax i Zaharu, koji su usvojeni, te biološku djecu Shiloh i blizance Knoxa i Vivienne.