Uz podršku Angeline
0

Brad Pitt se kandiduje za predsjednika SAD-a

Sarajevo-x.com
Brad Pitt (Foto: Bangshowbiz)
Brad Pitt (Foto: Bangshowbiz)
Slavni holivudski glumac Brad Pitt želi se okušati i u politici tako da će se uz podršku svoje partnerice Angeline Jolie kandidirati za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, izvijestili su strani mediji pozivajući se na izvore bliske zvjezdanom paru.

Navodno, Bradu Pittu je dosadio Hollywood i iscrpio je sve mogućnosti tako da se želi okušati u nečemu novom, a izabrao je politiku s obzirom da ga ta oblast odavno zanima.

"Politika ga interesuje već duže vremena, a u Hollywoodu svakako nema više šta raditi. Brad smatra da bi mnogo više toga mogao učiniti kao političar, a i Angelina bi voljela biti Prva dama", kazao je neimenovani izvor dodajući kako će se Brad najprije kandidovati za Senat, a ako prođe onda i za predsjednika na izborima 2016. godine.

Jedan od njegovih ciljeva je legalizacija marihuane. Slavni glumac smatra da bi zahvaljujući tome ekonomija države oživjela.

Mediji podsjećaju i na prošlogodišnju Angelininu izjavu kada je rekla kako joj postaje dosadno u Hollywoodu.

Tada je istakla i kako se divi predsjedniku Obami, ali se smije kladiti da će ona postati Prva dama u narednih 20 godina.

"Kada Angelina nešto zamisli, ona to i ostvari", dodao je neimenovani izvor.