Showbiz
0

Brad i Angelina se sele u francuski dvorac

Sarajevo-x.com
Najpoznatiji hollywoodski par Brad Pitt i Angelina Jolie kupili su dvorac na francuskoj rivijeri za 69 miliona dolara, gdje će trajno smjestiti svoju veliku porodicu, koja će se sredinom avgusta proširiti za još dva člana.

Prema pisanju Daily Maila, Brad i Angelina su pogledali preko 100 imanja, da bi se na kraju ipak odlučili za idlično zdanje sa 35 soba, vlastitim vinogradom, jarkom, jezerom i šumom.

Impresivno imanje je slavni par spazio dok su se prošle godine vozili helikopterom iznad francuske rivijere, te su zamolili vlasnika da sam kaže cijenu zbog koje bi pristao prodati svoje imanje.

"Riječ je o dvorcu Miraval, smještenom u malom selu Brignol, nedaleko od Aix en Provence. Na imanju mogu uživati u jezeru, bazenu, fontanama, poljima sa razdraganim ponijima, a okruženi su bogatom šumom, pa ih paparaci neće moći slikati", otkrio je neimenovani izvor.

"Oboje su veoma uzbuđeni, jer su više od godinu dana tragali za odgovarajućim imanjem u Francuskoj, a ovo je upravo ono što su željeli. Već su kupili antikni namještaj vrijedan nekoliko miliona dolara za novi dom, a za poslove renoviranja zaduženi su arhitekte iz Berlina", dodao je izvor bizak paru.

Brad i Angelina bi se u idlični dvorac, koji se prostire na 1000 jutara zemlje, trebali preseliti već početkom avgusta, budući da bi njihovi blizanci na svijet trebali doći 19. avgusta.

Filmske zvijezde Brad i Angelina i njihova usvojena djeca Maddox (6), Zahara (3) i Pax (4), kao i biološka kći Shiloh (22 mjeseca) proteklih su nekoliko sedmica boravili u vili Paula Allena, nedaleko od Cannesa.

Hollywoodska ljepotica je na Filmskom festivalu u Cannesu promovirala dva nova filmska ostvarenja "Challeging" i "Kung Fu Panda".