Michelle Obama
0

"Boravak u Bijeloj kući mi prija"

Sarajevo-x.com
Prva dama Sjedinjenih Američkih Država Michelle Obama u intervjuu za martovsko izdanje magazina People kazala da su joj porodično okupljanje za vrijeme ručka i odlazak djece na spavanje omiljeni dijelovi dana i vrijeme kada najviše uživa u svome novom domu.

Tamnoputa Michelle otkila je neke detalje o životu svoje porodice nakon inauguracije aktuelnog američkog predsjednika Baracka Obame, kada su sa desetogodišnjom kćerkom Malijom i sedmogodišnjom Sashom preselili u Bijelu kuću.

Nakon godinu dana putovanja i spavanja u hotelskim sobama tokom predizborne kampanje, Michelle Obama kaže da njena porodica sada svaki dan večera zajedno kada razgovaraju o najboljim i najgorim stvarima koje su se taj dan desile.

"Godinama nismo imali vremena samo za nas, pa to uveliko objašnjava zašto se osjećam tako dobro u ovom prostoru", kaže prva dama za People.

Dio njene dnevne rutine je vježbanje u 5.30 sati ujutro i obavezan doručak. Otkrila je da je tajna njihovog uspješnog braka u tome što mogu se supružnici mogu smijati zajedno i što predsjednik može ostati smiren, pa čak i kad je pod stresom.

Napomenula da oni ipak ne predstavljaju model savršenog braka.

"Ne želimo da neko misli da je to tako jednostavno. Funkcionišemo zato što se stvarno trudimo... Imamo jak brak, ali ne i savršen", kazala je Michelle.

U razgovoru je istakla da je njen muž za sada prestao pušiti, te da njene djevojčice i dalje moraju obavljati sitne poslove, pospremati krevet, čistiti sobu i kupiti suđe sa stola.

"Osoblje u Bijeloj kući želi da vam učini život što jednostavnijim. Ipak, kada imate malu djecu, njima ne trebate činiti život laganijim, oni su samo djeca", rekla je na kraju.