Prvu kolumnu posvetio Sinatri
0

Bono postao saradnik New York Timesa

Sarajevo-x.com
Frontmen popularne irske grupe U2 pristao je na honorarni angažman u jednom od najutjecajnijih listova na svijetu New York Timesu, te je tako osim muzičara i strastvenog borca za očuvanje prirode postao i kolumnista.

Svima dobro poznati Bono, koji je već nekoliko puta boravio u Sarajevu, svoju prvu kolumnu posvetio je legendarnom pjevaču Franku Sinatri i davnom susretu s ovom muzičkom legendom.

Tako je Sinatrin glas je slavni irski rocker opisao kao "najmanje sentimentalan glas u historiji pop muzike", a upoznao ga je u njegovom domu u Palm Springsu. Bono je imao priliku i gostovati na Sinatrinom albumu "Duets" iz 1993. godine na kojem je s njim otpjevao pjesmu "I've Got You Under My Skin". Član svjetski poznate grupe U2 dobio je tada čak i savjet od legendarnog pjevača koji mu je rekao kako "treba biti umjeren danas, a ne sutra".

Iz redakcije New York Timesa, kako otkriva Reuters, saopćeno je da će Bono u svojim kolumnama raspravljati o širokom spektru tema, a u svom prvom novinarskom radu čitateljima uglednih novina još je otkrio kako je novu godinu dočekao u Dublinu.