Showbiz
0

Bono izašao iz bolnice

SRNA
Bono
Bono
Grupa U2 saopštila je danas da je njen pjevač Bono otpušten iz bolnice poslije urgentne operacije leđa zbog privremene paralize, što je izazvalo otkazivanje turneje po SAD.

"Ova operacija bila je jedina mogućnost liječenja koje donosi potpun oporavak i sprečava dalju paralizu", navodi se u saopštenju benda u kojem je citiran ljekar koji je obavio operaciju.

Bono, koji je ranije ovog mjeseca u Njujorku proslavio 50. rođendan, primljen je na specijalističko neurohirurško odjeljenje bolnice u Minhenu ranije ovog mjeseca, nakon što je povrijedio leđa tokom priprema za sjevernoameričku koncertnu turneju.

Promoter grupe U2 saopštio je da je otkazano 16 koncerata u SAD planiranih za ovu godinu, te da će novi datumi biti zakazani za 2011. godinu.

Na web sajtu benda Bono je saopštio da je veoma tužan što bend neće nastupiti na festivalu Glastonbury, jer je za taj koncert planirano "nešto zaista posebno". Grupa je napisala jednu pjesmu samo za ovaj festival.

Ljekari navode da je Bono sada mnogo bolje i da je prognoza za oporavak odlična, ali da pjevač sada mora da prođe period rehabilitacije.