Showbiz
0

Bogati i slavni u "raljama zakona"

Sarajevo-x.com
Ako su bogati i slavni, to ne znači da zakoni ne važe za njih, iako se nekada čini da je tako. U posljednje vrijeme u oku javnosti bile su Paris Hilton, Lindsay Lohan te Nicole Richi. Ipak, nisu samo one imale nevolje sa zakonom.

Oliver Stone

Deset dana nakon povratka iz Vijetnama, Oliver Stone je uhapšen zbog posjedovanja 56 grama marihuane. U zatvoru je proveo nekoliko dana, no tužba je odbačena "u interesu pravde". Pored njega bilo je još 20.000 zatvorenika koji su čekali suđenje.

Quentin Tarantino

Režiser kultnih filmova Reservoir Dogs i Pulp Fiction, Quentin Tarantino, odležao je 10 dana u zatvoru jer je odbio platiti 7000 dolara kazni za parkirnje. U zatvoru je zbog parkinga bio 3 puta. "Kada si švorc, mnogo je lakše odležati to u zatvoru, nego tražiti pare".

Charlie Sheen

Ovaj čovjek je jedna od najvećih legendi seksa. Spavao je sa više hiljada žena, što ga je dovodilo u nevolje. Ipak krenimo redom. Sa 16 godina uhapšen je zbog posjedovanja marihuane. U sedamnaestoj godini uhapšen je zbog ilegalne kupovine ukradenim kreditnim karticama.

Glumac je svjedočio protiv poznate holivudske madam Heidi Fleiss. Za usluge koje su mu njene zaposlenice obezbjeđivale, Sheen je potrošio više od 35.000 dolara.

Jodie Foster

Oskarom nagrađena glumica uhapšena je u Bostonu nakon leta iz Pariza zbog posjedovanja manje količine kokaina. Na sudu se izjasnila krivom i dobila godinu dana uslovne kazne te platila 500 dolara kazne.

Nick Nolte

Nolte je uhapšen dva puta dok je pohađao školu. Prvi put je optužen zbog opasne vožnje te je osuđen na 30 noći u zatvoru. Drugi put je optužen da je prodavao lažne karte za draft utakmicu (Nolte je igrao fudbal na koledžu). Osuđen je na pet godina uslovne kazne.

Whitney Huston

Pjevačica čarobnog glasa i njen brat Michael optuženi su 1991. godine za napad na dvije osobe u Lexingtonu, Kentucky.

James Brown

Ovaj čovjek je uhapšen 8 puta, osuđen tri puta, a sveukupno u zatvoru proveo pet godina i četiri dana.

Krao je odjeću iz automobila sa 15 godina, pokušao je pobjeći od policajaca koji su zaustavljali njegovo vozilo. Onda je pretukao ženu cijevlju i pucao u njen automobil. Ovo je možda i najozbiljnija optužba, no jadna žena ga je spasila odustavši od tužbe.

Robert Downey Jr.

Robert je zaustavljen dok je prebrzo vozio. Nakon toga su utvrdili da je imao kokaina, heroina, carcka i vatreno oružje u automobilu. Nakon toga je pronađen kako spava u dječijem krevetu svog prvog susjeda. Izbjegavao je rehabilitaciju koju mu je sud odredio.

Mnoštvo repera

Lakše bi bilo nabrojati repere koji nisu dolazili u sukob sa zakonom. Zbog korijena muzike i logično je da je tako. Od ovih najpoznatijih najviše problema imali su: Snoop Dogg, Lil' Kim, Busta Rhymes i mnogi drugi.