Jessica Chastain najljepše odjevena
0

Blještavilo, glamur i elegancija na crvenom tepihu

Klix.ba
Jennifer Aniston (Foto: AFP)
Najpoznatije zvijezde svijeta prošetale su sinoć crvenim tepihom ispred teatra Kodak u Hollywoodu. Najprofinjenije dame u veličanstvenim i glamuroznim toaletama ostavljale su bez daha dok su ponosno šetale i pozirale fotografima.

Jessica Chastain možda nije odnijela Oscara za ulogu u filmu "Zero Dark Thirty", no zasigurno je ponijela laskavu titulu najljepše odjevene dame. Tridesetpetogodišnjakinja je izgledala nevjerovatno elegantno u uskoj Armanijevoj haljini.

Jennifer Lawrence se, pak, odlučila za veličanstvenu Diorovu haljinu u kojoj je izgledala poput lijepe mladenke. Charlize Theron je također odabrala Diorovu kreaciju, a Anne Hathaway je odabrala ružičastu Pradinu haljinu. U divnim haljinama prošetale su i Salma Hayek, Sandra Bullock, Jennifer Aniston...

Sve dame koje su sinoć šetale najglamuroznijim crvenim tepihom odlučivale su se za uske haljine koje naglašavaju njihove obline, ili zanimljive kreacije koje se šire pri dnu.

Muškarci su ostali vjerni tradiciji. Smoking, odijelo i leptir mašna su nešto čime nikada ne mogu pogriješiti i biti predmet ismijavanja na crvenom tepihu.