Zajedno se drogirali
0

Bivši suprug Amy Winehouse rekao da je kriv za njenu ovisnost

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Blake Fielder-Civil, bivši muž britanske pjevačice Amy Winehouse, je tokom gostovanja u televizijskoj emisiji The Jeremy Kyle Show rekao da je on kriv što je Amy postala ovisna o heroinu.

Blake, koji je čist od januara 2012. godine, je rekao: "Priznajem da sam bio prisutan kada je probala heroin prvi put. Ja sam kriv za to. Mislim da nikada ne bi došla u kontakt sa heroinom da nije bilo mene. Tražila je heroin od mene jednom prilikom dok smo bili u hotelu u Londonu, nisam je pokušavao odgovoriti od toga. Ne želim umanjiti svoju krivicu i naravno da žalim zbog svoje uloge u svemu tome, ne samo zbog štete nanesene njoj i zbog gubitka jednog mladog života, već i zbog boli kroz koju je prošla njena porodica, kao i moja porodica i ja sam".

Na pitanje koliko često i dugo su se zajedno drogirali, Blake je rekao: "Mislim da smo se zajedno drogirali samo četiri mjeseca tokom naše veze. Bili smo ovisni o heroinu. Nakon što sam izašao iz zatvora rekao sam joj da je volim i da se moramo razvesti. Možda smo i planirali da se u budućnosti opet nekad vjenčamo".

Blake Fielder-Civil je tri puta išao na rehabilitaciju i odvikavanje od droge radi svog sina i partnerice Sarah Aspin.

"Nisam želio da mog sina u školi izbjegavaju zato što mu je otac narkoman. Želim da on bude ponosan na mene", dodao je Fielder-Civil.