Borbe su heteroseksualni "hobi"
3

Bivši pjevač grupe Smiths: Da je više homoseksualaca ne bi bilo ratova

Klix.ba
Pjevač širokih pogleda Morrissey izjavio je kako ne bi bilo ratova da ima više gay muškaraca. Bivši frontmen grupe Smiths tvrdi kako homoseksulac nikada ne bi ubio drugog muškarca, te da su ratovi, armije i nuklearno oružje hobiji heteroseksualaca.

"Heteroseksualci vole ubijati druge muškarce i čak dobijaju medalje za to. Žene ne idu u rat da ubijaju druge žene", izjavio je on.

Morrisaey, koji je opisao rat kao najnegativniji aspekt muške heteroseksualnosti iznio je svoje stavove u intervjuu za američki online magazin Rookie.

On je vegetarijanac i aktivista koji se bori za prava životinja. Poznat je po tome što je javno napao Beyonce, Justina Biebera i Madonnu te prozvao McDonnalds.

Kazao je kako moderno društvo ohrabruje ljude da ne razmišljaju, te da ljudi koji danas stvaraju muziku ne žele trošiti vrijeme na stvaranje kvalitetne umjetnosti.

"Nebitno je da li je to Beyonce ili Bieber, vidimo pjevače koji nemaju apsolutno ništa za ponuditi, a hodaju s Grammyjima u rukama", dodao je.

Morrissey je jedan od najutjecajnijih britanskih muzičara svih vremena, koji je postao "ime" sa grupom "The Smiths" 1980-ih godina.

Poznat je i po izjavio da je "napad Andresa Berivika u kojem je ubijeno 77 osoba ništa u poređenju sa onim što rade McDonald's i KFC svaki dan".