Život na dlanu
0

Biografija Rickyja Martina u prodaji

Sarajevo-x.com
Ricky Martin (Foto: AFP)
Ricky Martin (Foto: AFP)
Dugo očekivana biografija portorikanskog pjevača Rickyja Martina našla se u prodaji u utorak. Knjiga govori o međunarodnoj slavi muzičara i odluci da u martu ove godine javno obznani da je homoseksualac.

Djelo "Yo" ("Ja") pruža uvid u djetinjstvo Rickyja Martina, opisuje njegove muzičke početke kao člana benda "Menudo" osamdesetih godina, te odluku da počne pjevati na engleskom, nakon čega je i postao pop-ikona.

Knjiga je štampana na engleskom i španskom jeziku, a u njoj se mogu naći i detalji o Martinovim sinovima, blizancima koje je rodila surogat majka, kao i o humanitarnom radu 38-godišnjaka kao UNICEF-ovog ambasadora i osnivača fondacije koja nosi njegovo ime.

"Nadam se da ćete uživati u njoj", napisao je na svom Twitter profilu Martin. "Morao sam prikupiti stvari koje nikad prije nisam i prisjetiti se stvari koje sam već izbrisao iz svoje glave. Nije bilo lako."

Martin je u toku svoje dvadesetogodišnje solo karijere prodao više od 60 miliona primjeraka muzičkih albuma širom svijeta. Dobitnik je pet nagrada Grammy, a najveći hitovi su mu bili "Livin' La Vida Loca" i "She Bangs".