Showbiz
0

Bill Cosby neće biti optužen za navodna silovanja 15 žena

Klix.ba
Američko pravosuđe objavilo je kako neće biti podignuta nikakva optužnica protiv slavnog komičar Billa Cosbyja u vezi sa navodima za seksualno iskorištavanje 15-godišnje tinejdžerke 1974. godine. Razlog za to je zastara slučaja zbog koje je nemoguće nakon toliko vremena poduzeti pravne radnje za navodni zločin.

Medijska prašina u vezi ovog slučaja digla se nakon što je Judy Huth objavila u javnosti da je Cosby seksualno iskoristio kada je imala 15 godina. Ona je jedna od najmanje 15 žena koje su od novembra počele u javnosti govoriti kako ih je ovaj komičar seksualno zlostavljao. Većina od njih je rekla kako ih je prvo drogirao, a onda spavao s njima.

Huth je tvrdila kako je bila primorana spavati s Cosbyjem u Playboyevoj vili u Los Angelesu.

Cosbyjevi advokati negirali su sve optužbe i optužili Huth da je pokušala iznuditi 250.000 dolara od komičara prije nego ga je odlučila tužiti. Optužili su je i da je prodala priču medijima prije deceniju.

Glumac nikada nije bio na sudu, nije optuživan niti osuđivan. No, zbog ovih optužbi otkazao je brojna gostovanja na televizijama kao i turneju.